Ιστορική καμπή για τον Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα σε μια ιστορική καμπή για το μέλλον του.

Από την μια πλευρά, το όνειρο –που λίγοι πίστεψαν- της απόκτησης Αθλητικού Κέντρου στην Σωτήρα που βάζει γερά θεμέλια αλλά από την άλλη, η αναγκαιότητα- μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά- της οικονομικής στήριξης της Διοίκησης στην διαχείριση των αθλητικών υποδομών και Τμημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Η εγγραφή Μελών, είναι …μονόδρομος για την επόμενη ημέρα και της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου η οποία υποβιβάστηκε από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Πρόεδρος της Διοίκησης Κώστας Παρδάλης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει … φιλολογικό ενδιαφέρον για τα διοικητικά «ηνία» της ποδοσφαιρικής ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μας έχει χτυπήσει κανείς την πόρτα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σε μας καμία επίσημη πρόταση» και κατά συνέπεια είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με την νέα αγωνιστική περίοδο για την ομάδα εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων.

Ο κ. Παρδάλης, εξέφρασε ανοιχτά το … χρόνιο παράπονό του, λέγοντας «Όταν αναλάβαμε τον Ερασιτέχνη, είχαμε πει ότι ο Α.Ο. Τρίκαλα πρέπει να γίνει μια ομάδα λαϊκής βάσης. Να γραφτούν Μέλη. Δυστυχώς όμως τα μέλη του ΑΟ Τρίκαλα είναι πάρα πολύ λίγα σε σχέση με τις δυνατότητες και την ιστορία αυτής της ομάδας.

Ο κόσμος του Α.Ο. Τρίκαλα να στηρίξει την ομάδα. Δεν θα μπορούσαν να γίνονται αυτά, αν μέσα στο γήπεδο δεν έβλεπαν τους 50 φιλάθλους που έμειναν στο τέλος. Ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί να βοηθάει την ομάδα και όποιος τολμήσει να κάνει διάφορα, να βρίσκει απέναντι τον κόσμο» και πρόσθεσε «Κάνουμε για άλλη μια φορά ένα κάλεσμα σε όλο τον κόσμο, θα υπάρχει και ένα σταντ στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου, να εγγραφούν και να γίνουν Μέλη του Α.Ο. Τρίκαλα».

Για το Αθλητικό Κέντρο, ανέφερε πως «πιστεύω ότι δεν υπάρχει σε επίπεδο Θεσσαλίας για ερασιτεχνικό Σύλλογο. Δεν ξέρω αν υπάρχει σε κάποια ΠΑΕ, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα Αθλητικά Κέντρα.

Περάσαμε από ΄΄χίλια μύρια κύματα΄΄ για να φτάσουμε στο Αθλητικό Κέντρο, τα καταφέραμε, μας παραχωρήθηκε για 25 χρόνια και σε αυτό βοήθησαν πάρα πολλοί άνθρωποι και τους ευχαριστώ όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την υλοποίηση του Αθλητικού Κέντρου»

Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Παναγιώτου, επισήμανε πως «οι εξελίξεις με την ΠΑΕ δεν μας αφήνουν να χαρούμε όπως θα θέλαμε το Αθλητικό Κέντρο» και ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας «Ειλικρινά κανείς από εμάς δεν μπορεί να σας πει τι θα συμβεί στο προσεχές χρονικό διάστημα αναφορικά με την πρώτη ομάδα της πόλης»…

Και αυτός απεύθυνε κάλεσμα για στήριξη του Ερασιτέχνη με την εγγραφή Μελών, επισημαίνοντας «Δεν μπορεί στην θεωρία να λέμε ότι ο ΑΟ Τρίκαλα έχει μια δυναμική και στον ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα να είμαστε 40 Μέλη. Το εκφράζω ως παράπονο. Για να μην περιμένουμε οποιονδήποτε ΄΄σωτήρα΄΄ είτε είναι ντόπιος είτε ξενόφερτος να έρθει ως διά μαγείας να σώσει την κατάσταση» και τονίζοντας πως «Το Αθλητικό Κέντρο έχει μεγάλο κόστος συντήρησης. Μέχρι σήμερα τα έξοδα της λειτουργίας των Ακαδημιών δεν καλύπτονται από τα έσοδα και η διοίκηση χρηματοδοτεί αυτό το κόστος».

Όσον αφορά την νέα αγωνιστική περίοδο, ανέφερε πως «Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία μεν ερασιτεχνική αλλά με επαγγελματικές υποχρεώσεις. Είναι αδύνατον, όση καλή διάθεση και να υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης του ερασιτέχνη, αυτό το οικονομικό βάρος να το επωμιστούν οι διοικούντες του ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος της διοίκησης Νίκος Κολίτσας, εστίασε και εκθείασε τα όσα διαδραματίζονται στο Αθλητικό Κέντρο, επισημαίνοντας πως «Περισσότερο με ευχαριστεί ότι οι γονείς μαζί με τα παιδιά χαίρονται που έρχονται στις προπονήσεις της Ακαδημίας μας. Έχουν αντιληφθεί το έργο που γίνεται και θεωρούμε ότι από την προσπάθεια που κάνουμε, βοηθούμε την μεγάλη ομάδα και στο να δημιουργηθούν νέοι παίκτες μέσω της ενασχόλησης τους, αλλά και μελλοντικοί φίλαθλοι να αγαπήσουν την μεγάλη ομάδα».

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης από πλευράς Διοίκησης, οι Μιχάλης Παναγιώτου, Δημήτρης Τσόγιας, Άκης Βαρνακιώτης, Δημήτρης Μαγκούτης και Παντελής Χρυσαφόπουλος.