Ισχυρή σεισμική δόνηση με κατάρρευση κτιρίων και νεκρούς σε Ελλάδα και Τουρκία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο 19 χλμ βόρεια της Σάμου σε εστιακό βάθος 2 χλμ.

Οι ζημιές στο νησί αφορούν σε παλαιά κτίσματα και ξεκίνησαν οι έρευνες για αναζήτηση ανθρώπων κάτω από τα ερείπια με 2 ανήλικους μαθητές (16χρονο και 15χρονη) να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο και έχουν χάσει την ζωή τους με τον νεαρό ακαριαία και την νεαρή να μην μπορεί να κρατηθεί στην ζωή.

Από πτώση τοίχου στο Καρλόβασι τραυματίστηκε άνδρας, ενώ πολύ μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου και η Πορφυριάδα Σχολή-δημοτικό σχολείο, όπου ευτυχώς οι μικροί μαθητές δεν έπαθαν τίποτα.

Ζημιές έχουν αναφερθεί και στην πόλη της Σάμου, το Βαθύ, όπου 8 συνολικά άτομα μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο.

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ σε Σάμο και Ικαρία έχουν μπει σε ετοιμότητα, ενώ στην Σάμο μεταβαίνει κλιμάκιο του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ αλλά και κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η σεισμική δόνηση, προκάλεσε ζημιές στην Τουρκία όπου υπήρξαν και νεκροί κάτι που προκάλεσε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.