Ιδρύεται «Ακαδημία Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού  με τον διακριτικό τίτλο «ΗΕLPHELLAS».

Τρεις ακτιβίστριες από τον χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, ενώνουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους με την Πρόεδρο του «ΘΕΛΩ» Κορίνα Λιούτα στο χώρο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και αποφασίζουν να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στη χώρα μας. Στόχος η θεσμική θωράκιση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, αλλά και η διαμόρφωση μιας νέας εθνικής συλλογικής συνείδησης που θα δημιουργεί υπεύθυνους, ηθικούς και αλληλέγγυους πολίτες, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο τους.

Για το σκοπό αυτό ιδρύουν την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με τον διακριτικό τίτλο «HELPHELLAS» που θα είναι ο πρώτος επιστημονικός Φορέας που θα έχει σαν στόχο την στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την οργανωμένη ανάπτυξη, διαμόρφωση και διάδοση κουλτούρας και πνεύματος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στην χώρα μας.

Οι άξονες δράσης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ θα είναι η παροχή και υποστήριξη:

 

 

 

 

 

 

 

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» θα γίνει τον Ιανουάριο 2019, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά  όλο το οργανόγραμμα, το πρόγραμμα δράσης, τα στελέχη και ο τρόπος λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.