Η Υγεία έγινε κυρίαρχος στόχος για την Μαγνησία με έργα 55 εκ. ευρώ

Η συζήτηση για την ανάπτυξη του Νομού δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην οικονομική μεγέθυνση για την οποία αξιοποιήσαμε και το τελευταίο κονδύλι αλλά είναι ανάγκη να συμπεριλάβει ποιοτικούς στόχους που αφορούν τους δείκτες καλής υγείας του πληθυσμού, την παροχή ποιοτικής δημόσιας υγειονομικής φροντίδας, τη μέριμνα για την κοινωνική συνοχή και ευημερία των ανθρώπων.

Η Υγεία για την Περιφέρεια είναι ένας τομέας υψηλής κοινωνικής και πολιτικής προτεραιότητας και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Βόλου, που έθεσε τις ανάγκες επενδύθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια από το ΕΣΠΑ 55 εκ. ευρώ.

Η Υγεία είναι ένας τομέας που αποδεκάτισε η κρίση και στη Μαγνησία ήρθαμε να απαντήσουμε με υποδομές και εξοπλισμό σύγχρονο στο «Αχιλλοπούλειο», αλλά και να στηρίξουμε τις δομές στα χωριά. Έργα που είχαν γίνει φαντάσματα όπως το Κέντρο Υγείας στη Σκιάθο και τα Περιφερειακά Ιατρεία σε Κανάλια και Σούρπη παραδόθηκαν.

Ο νέος εξοπλισμός του Νοσοκομείου με κορυφή το ψηφιακό χειρουργείο ήταν αποτέλεσμα άψογης συνεργασίας με τη διοίκηση και τους γιατρούς. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έγιναν μεγάλες επενδύσεις όταν το τρένο είχε θεωρηθεί χαμένο.

                                           Τα έργα μας στον τομέα της Υγείας στη Μαγνησία

Δωροθέα Κολυνδρίνη

Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων