Η Τρικαλινή Δικαστικός που θα μείνει στην …Ιστορία

Από σήμερα το μεσημέρι, η Αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη που έκρινε ως «εγκληματική οργάνωση» την «Χρυσή Αυγή», θα μείνει στην …Ιστορία.

Η καταγόμενη από την Τζούρτζια Τρικάλων Δικαστικός που πήρε το βάρος της ιστορικής δικαστικής διαδικασίας που διήρκησε σχεδόν 5,5 χρόνια, σε ηλικία 26 ετών εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984.

Με μεταπτυχιακό στο αστικό και εργατικό δίκαιο, γνώστρια της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας, κατά την διάρκεια της δίκης προήχθη από Εφέτη σε Πρόεδρο Εφετών και πριν λίγο καιρό σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Στο παρελθόν έχει χειριστεί πολλές δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» και την δίκη για τα εξοπλιστικά.

Πριν από 32 χρόνια, ήταν η Ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα Μελών της «Χρυσής Αυγής».

Κληρώθηκε για την θέση της Προέδρου στην δίκη της «Χρυσής Αυγής» από τον Μάρτιο του 2015, επειδή διέθετε το ειδικό βάρος και την πλούσια πείρα για να οργανώσει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα της δίκης με 68 κατηγορούμενους.