Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Ιουνίου 2012 όταν έφευγε από την ζωή σε ηλικία 87 ετών, η Ελληνίδα συγγραφέας και Ηθοποιός Ζωρζ Σαρή.
Η μητέρα της ήταν Γαλλίδα από την Σενεγάλη και ο πατέρας της από το Αϊβαλί. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στην Ελλάδα και συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ.
Άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με το θέατρο και αφού τελείωσε το σχολείο, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής.
Στα «Δεκεμβριανά», πληγώθηκε στο χέρι της και στο πόδι από οβίδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Αργότερα, το 1947, αναγκάστηκε να φύγει εξόριστη για το Παρίσι όπου γνώρισε σημαντικές προσωπικότητες αλλά και τον Χειρουργό Μαρσέλ Καρακώστα, με τον οποίο παντρεύτηκε και απέκτησε 2 παιδιά.
Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο δίπλα σε γνωστά ονόματα ηθοποιών και η περίοδος αυτή διήρκεσε μέχρι την εποχή της δικτατορίας κάνοντας παθητική αντίσταση αρνούμενη να παίξει στο θέατρο.
Στερημένη από κάποια μορφή έκφρασης, άρχισε να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα. «Ο Θησαυρός της Βαγίας» που εκδόθηκε το 1969 και είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.
Το γεγονός αυτό στάθηκε καθοριστικό για τη Ζωρζ Σαρή, αφού από τότε αποφάσισε να στραφεί στο γράψιμο.
Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στην συγγραφή βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να διαδώσει το παιδικό βιβλίο και να κρατήσει ζωντανή και άμεση επαφή με το κοινό της. Έτσι άρχισε να πηγαίνει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα και να κάνει ομιλίες.
Είχε γράψει 20 μυθιστορήματα, νουβέλα, 4 θεατρικά παιδικά έργα και 9 βιβλία για μικρά παιδιά. Επίσης, στο ενεργητικό της είχε 14 μεταφράσεις μυθιστορημάτων από τα γαλλικά. Όλα τα βιβλία της έχουν κάνει αρκετές επανεκδόσεις και μερικά από αυτά έχουν βραβευτεί.
Ήταν επίτιμο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Συγγραφέων από το 1972 μέχρι και τον θάνατό της.
Τα έργα της Ζωρζ Σαρή αποτέλεσαν σταθμό για την σύγχρονη παιδική και νεανική λογοτεχνία, ενώ εισάγαγε στο χώρο του παιδικού βιβλίου ιστορικά και πολιτικά γεγονότα για τα οποία κανείς δεν είχε μιλήσει μέχρι τότε, δεχόμενη όχι μόνο θετικές αλλά και αρνητικές κριτικές.