Η Πύλη Τρικάλων …δεν ξεχνά

Την δική της Ιστορία, τίμησε η Πύλη Τρικάλων, αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε μια «χούφτα» Ήρωες που σταμάτησαν 4.000 βαριά οπλισμένους Ναζιφασίστες πριν 76 χρόνια, και έδωσαν την ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα.

Η Επέτειος της «Μάχης της Πόρτας», τιμήθηκε στον χώρο της πλατείας της Πύλης  έμπροσθεν του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, μεταξύ των οποίων ο υιός του Καπετάνιου Μίμη Μπουκουβάλα και από τον υιό του αείμνηστου Αθανασίου Πουλακάκη.

Ακολούθησαν Αντιστασιακά τραγούδια  και αξέχαστες μελωδίες της Αντίστασης από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου  Πύλης.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο Γεώργιος Τσίγκας από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.

Ακολούθησε ο κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης Βασίλειος Πανάγος Εκπαιδευτικός –Συγγραφέας ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα ιστορικά  γεγονότα της Μάχης της Πόρτας.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Πύλης  στο Βασίλη Πανάγο και στον Ιπποκράτη Πουλακάκη και αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.