Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμά την Επανάσταση του 1821

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει αύριο Κυριακή στις 3  το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821».

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021,  που φιλοξενείται  στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο  2, 3 και 4 Οκτωβρίου  και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Χαιρετισμό  στην εκδήλωση, θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ομιλητές είναι οι:

* Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστήμιου Στρασβούργου, συγγραφέας του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821» (Μεταίχμιο , 2020), με θέμα «Η συμβολή της Θεσσαλίας στην Επανάσταση του 1821- Πρόσωπα και γεγονότα».

* Αντώνης Παπαμιχαήλ,  Πρόεδρος της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων, με θέμα «Αγώνες και Επιτεύγματα των Θεσσαλών Καραγκούνηδων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

* Γεώργιος Μουτσιάνας,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, με θέμα «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στην Επανάσταση του 1821. Δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

* Αλεξία Αλεξίου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με θέμα «Η προσφορά των Βλάχων στην επανάσταση του 1821».

Η Επετειακή Έκθεση «Ελλάδα 1821-2021», λειτουργεί  σήμερα  και αύριο Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Δευτέρα από τις 4 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

Οι επισκέπτες προκειμένου να  εισέλθουν στον εκθεσιακό χώρο  και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, επιδεικνύουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή  βεβαίωση νόσησης ή PCR-rapid test και φορούν μάσκα.