Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρέσκεται να συγκρίνεται με ότι χειρότερο υπάρχει

Όταν κάποιος έχει την τάση να συγκρίνει τον εαυτό του με τους κατώτερούς του, λέμε για αυτόν ότι στερείται αυτοπεποίθησης ή πως κάτι θέλει να κρύψει ή ότι ίσως χρειάζεται και ψυχολόγο.

Ακούμε τώρα καθημερινά την κυβέρνηση (πρωθυπουργό, υπουργούς, μεγαλοστελέχη της) και μαζί της τα κυρίαρχα ΜΜΕ να μας πιπιλίζουν μονότονα την καραμέλα πως αυτή (η κυβέρνηση) πήρε μέτρα πολύ πιο γρήγορα και αποφασιστικά από ότι οι «άλλες ευρωπαϊκές χώρες», όπως «η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία», δηλαδή τις χώρες που μαζικά, σαν πρόβατα για σφαγή, οδήγησαν τους πολίτες τους στο θυσιαστήριο του κορονοϊού ή σαν αγέλη άγριων και απροστάτευτων ζώων τους άφησαν να ζήσουν, όσοι αντέξουν!

Από το άλλο μέρος η κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε σύγκρισή της με τα μέτρα που πήρε η Κίνα κι έπνιξε ταχύτατα και αποφασιστικά τον (πρωτοεμφανισθέντα μάλιστα εκεί) κορονοϊό (όπως τουλάχιστο φαίνεται μέχρι σήμερα). Όπως αποφεύγει κάθε αναφορά και σύγκριση και με τα πολύ πιο έγκαιρα και δραστικά μέτρα απ’ τα δικά μας, που πήραν οι βόρειες γειτονικές μας χώρες, όπως π.χ. η Αλβανία.

Γιατί η Κυβέρνηση θέλει την σύγκριση μόνο με την (Δυτική) Ευρώπη;

 Επακόλουθο των ανωτέρω είναι το χειρότερο. Οι αποκρύψεις! Πρέπει με κάθε τρόπο να κρυφτεί η αλήθεια και τα αίτια που οδήγησαν στο ολοκαύτωμα των λαών της Δυτικής Ευρώπης.

Τους Ιταλούς «τους ξέφυγε» ο κορονοϊός. Οι Ισπανοί «άργησαν να καταλάβουν». Ο Τζόνσον είναι «επιπόλαιος». Αυτά κι άλλα αστεία μας λένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι απολογητές του κατεστημένου και της Δύσης. Δεν θέλουν να μας αφήσουν να σκεφτούμε βαθύτερα και να δούμε τα βαθύτερα αίτια που ο κορονοϊός έφερε το πρωτοφανές ολοκαύτωμα στην «προηγμένη» Δυτική Ευρώπη. Αυτά είναι:

 Όλες αυτές όμως οι κραυγαλέες αλήθειες χαλούν το αφήγημα της Ν.Δ., των ΜΜΕ και της κυρίαρχης Ελλάδας. Αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνοι και άχρηστοι είναι και οι ίδιοι για την πατρίδα μας και τον λαό της.

Υ.Γ. 1: Είναι στημένος μύθος ότι τάχα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε γρήγορα μέτρα (ίδετε τη στάση της απέναντι στην Εκκλησία –μέχρι ο Τσιόδρας παρακαλούσε τους ποιμενάρχες!, ενώ βουλευτές της διαλαλούσαν ότι η «θεία κοινωνία» σκοτώνει τον κορονοϊό!-, τις επικλήσεις της στην «ατομική ευθύνη», για να κρύψει τη δική της αδράνεια κ.λπ.).

Υ.Γ. 2: Ο κορονοϊός επανέφερε στις κοινωνίες των ανθρώπων ορολογίες παρμένες από το βασίλειο των ζώων και τη βουκολική εποχή, όπως ποίμνιο (πιστοί), ποιμήν (βοσκός), ποιμενάρχης (αρχιβοσκός), ανοσία αγέλης ανθρώπων κ.λπ., που «οι από πάνω» όχι μόνο τα λένε, αλλά τα εννοούν κιόλας!

Υ.Γ. 3: Οι γραμμές τούτες γράφονται, γιατί δεν θέλω να σκέφτομαι και να μιλώ με τα λόγια της εξουσίας. Μέρες που είναι, παραμονές γιορτασμού των 200χρονων απ’ την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αξίζει να φέρουμε στη μνήμη μας τα συγκλονιστικά λόγια του μεγάλου επαναστάτη του 18ου αιώνα Ρήγα Φεραίου: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ».

Χρήστος Σταμόπουλος

Δικηγόρος