Η κλήση στην Καλαμπάκα έφερε …μπουνιές

Στο κέντρο της Καλαμπάκας επί της οδού Χατζηπέτρου, Δημοτικός Αστυνομικός, επέβαλε πρόστιμο σε ΙΧΕ αυτοκίνητο για παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας του Κ.Ο.Κ. με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, να …γρονθοκοπεί τον Δημοτικό Αστυνομικό και να τρέπεται σε φυγή.

Λίγο αργότερα, συλλαμβάνονταν από Αστυνομικούς και οδηγούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο Δημοτικός Αστυνομικός μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας  . Καλαμπάκας υπέβαλε μήνυση και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο δράστης κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο για πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης και τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, αφού καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Δημοτικός Αστυνομικός, ανέφερε πως «Τέτοια φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων είναι επιεικώς απαράδεκτα. Απαιτείται εγκράτεια και συνεργασία ειδικά αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο.

Η νομιμότητα είναι υποχρέωση όλων μας και οφείλουμε να την τηρούμε. Για την τήρηση αυτής της νομιμότητας είναι επιφορτισμένη μεταξύ άλλων και η Δημοτική Αστυνομία, ώστε η καθημερινότητα μας να είναι καλύτερη.

Η άσκηση των καθηκόντων ενός εργαζομένου εντάσσεται στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, στη βάση της νομιμότητας και των υπαρχόντων κανονισμών και διατάξεων. Συμπεριφορές τέτοιου είδους επισύρουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων και ο Δήμος Μετεώρων συνολικά είναι αρωγός των Δημοτών-Πολιτών όμως και οι Δημότες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τους νόμους του Δήμου και του Κράτους συνολικά».