Η Ευρώπη έπαιξε αρνητικό ρόλο

Συνέντευξη τύπου δόθηκε για την ταινία «Ενήλικοι στο δωμάτιο» την ταινία του 86χρονου Κώστα Γαβρά που βγαίνει στις αίθουσες την ερχόμενη Πέμπτη, με τον Σκηνοθέτη να τονίζει πως «δεν είναι ντοκιμαντέρ, είναι θέαμα».

Η ταινία, αφηγείται την διαπραγμάτευση του Ελληνικού χρέους τους πρώτους μήνες του 2015, με τους ευρωπαίους δανειστές και βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults In the Room».

«Είχα την δική μου γνώμη για την κατάσταση μέσα από τα άρθρα και την έρευνα που έκανα για το θέμα, η οποία ολοκληρώθηκε με το βιβλίο του Βαρουφάκη που με άφησε να ακούσω τους ηχογραφημένους διαλόγους, τι γινόταν μέσα», ανέφερε ο κ. Γαβράς, ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ταινία πριν ακόμα προβληθεί τόνισε «Φυσικά και θα υπάρχουν αντιδράσεις. Είμαι έτοιμος να συζητήσω» και πρόσθεσε «με ενδιέφερε η ιδέα του Βαρουφάκη. Φυσικά έχουμε βιβλία των Ντάισελμπλουμ, του Μοσκοβισί, δεν με ενδιέφεραν όμως καθόλου. Πώς να έχεις την παραμικρή εκτίμηση για κάποιον ο οποίος είπε ότι τα δισεκατομμύρια οι Έλληνες τα έφαγαν σε γυναίκες και ποτά;. Ο Ελληνικός λαός υπέφερε φοβερά και η Ευρώπη έπαιξε αρνητικό ρόλο. Το μόνο που τους ενδιέφερε όλους ήταν να σωθούν τα Μνημόνια και οι τράπεζες».

Παρών στην συνέντευξη ήταν και ο Επικεφαλής του «ΜεΡΑ 25» Γιάνης Βαρουφάκης, με την ιδιότητα του συγγραφέα όπως διευκρίνισε και αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβρά για την ταινία επισήμανε πως «Ήμουν πολύ προσεκτικός στην συγγραφή του βιβλίου. Ξόδεψα τουλάχιστον 1,5 χρόνο να επιβεβαιώνω, ότι όντως έγιναν έτσι τα πράγματα. Για έναν συγγραφέα είναι πολύ σημαντικό να είναι νωπές οι μνήμες».