Η εποχή της …τέντας στα Τρίκαλα

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια «ανάπλασης» του κέντρου της πόλης των Τρικάλων και δη του σημείου διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς.

Το σενάριο μιας στεγασμένης αγοράς, έδωσε την θέση του σε …τέντες και σε μια προσπάθεια επίλυσης χρόνιου προβλήματος που θα έφερνε μια σύγχρονη, σκεπαστή, λαϊκή αγοράς με τους απαραίτητους χώρους υγιεινής, τους χώρους φορτοεκφόρτωσης και τις σχετικές ανέσεις για παραγωγούς και πολίτες.

Με δεδομένο τον χώρο που υπάρχει, ήταν βέβαιο πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις που θα έδιναν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα για μία πόλη σύγχρονη επιλύοντας το βασικό πρόβλημα του σημείου που είναι το κυκλοφοριακό που μάλλον θα επιδεινωθεί και ταυτόχρονα με τις κυκλοφοριακές αλλαγές θα υπάρξει οικονομική επίπτωση για το …στεγασμένο εμπόριο που δραστηριοποιείται στο σημείο.

Αν συνυπολογίσουμε και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για την «ελεγχόμενη στάθμευση», θα υπάρξει ριζική αλλαγή της συνήθειας Τρικαλινών να πηγαίνουν για …ζαρζαβατικά με το …αυτοκίνητο.

Για να πετύχει και να μην πάει στον …βρόντο (και) η …τέντα (περίπου 600.000 ευρώ), θα χρειαστεί πολύ μα παρά πολύ …εκπαίδευση των Τρικαλινών στις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες που δημιουργούνται και πολύ μα παρά πολύ …αστυνόμευση για την τήρηση των μέτρων που θα ακολουθήσουν για τον νέο τρόπο λειτουργίας του σημείου ειδικά επί του κυκλοφοριακού.