Η «επιτελική κυβέρνηση» έκανε διακοπές

H συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας, φανέρωσε αυτό που έχει γίνει αντιληπτό εδώ και ημέρες. Ότι η «επιτελική κυβέρνηση» έκανε διακοπές.

Δεν αξιοποίησε την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε σε συνεργασία με τους Δήμους να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, δεν μερίμνησε για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού, δεν αύξησε τις δαπάνες για την δημόσια εκπαίδευση, δεν εξασφάλισε επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύουν οι ειδικοί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αποτυπώθηκε και στην ασάφεια σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σύμφωνα με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Το γενικότερο «αλαλούμ» αποτυπώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο, όταν την στιγμή ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή, υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε την μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού.

Όταν ακόμη και μεσαίων οικονομικών δυνατοτήτων Δήμοι, όπως ο Δήμος Χαλανδρίου  και ο Δήμος Μετεώρων, τους  «βάζουν τα γυαλιά» και ανακοινώνουν δωρεάν μάσκες στα σχολεία.

Σε όλο αυτό το θολό και επισφαλές τοπίο, ο ΣΥΡΙΖΑ  με παρεμβάσεις του στην Βουλή και στο δημόσιο διάλογο,  κατέθεσε τις προτάσεις του για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και θα συνεχίσει να εργάζεται με συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Συγκεκριμένα:

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ