Η ελπίδα που έφερε η κ. Πατούλη στα Τρίκαλα

Μέσα σε αυτό το ρημαγδό της ζωής μας που ενέτεινε ο κορωνοιός, η έλευση της κ. Πατούλη στα Τρίκαλα έφερε ένα χαρμόσυνο νέο.

Οι Τρικαλινοί αντέδρασαν. Ναι, αντέδρασαν μετά από 6 χρόνια.

Αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε ένα ακόμη πανηγύρι σαν αυτά που συχνά-πυκνά τους καλούσαν να γίνουν θιασώτες για να προωθηθεί η προσωπική προβολή του δημάρχου. Άφησαν πίσω τα κελεύσματα των σύγχρονων σειρήνων που τους καλούσαν στο παρελθόν  να ακολουθήσουν ένα τρακτέρ με ένα τραγουδοποιό για την εβδομάδα… κινητικότητας.

Ίσως, και να θυμήθηκαν κάποιες παλιότερες ιδέες ,που ευτυχώς δεν υλοποιήθηκαν, για «δείπνο στα λευκά».

Θυμήθηκαν ότι είμαστε  ουραγοί στην κατανομή των Σχολών. Που έφυγαν όλες οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, που έκλεισαν το ΥΚΚ, ο Ντιροκάλτσης και άλλοι, που τόσα χρόνια δεν αξιοποιήσαμε την κεντροβαρή θέση μας στο χάρτη φτιάχνοντας μια ΒΙ.ΠΑ, που παραχωρήσαμε την λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου σε ιδιώτη και δεν εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι Ζωολογικός Κήπος τέτοιος δεν υπάρχει μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Που η ανεργία στη Θεσσαλία χτυπάει «κόκκινο» και ειδικότερα στον Νομό Τρικάλων μέχρι τον Ιούνιο η ανεργία εκτοξεύτηκε από τους 13.491 το 2019 στους 15.744 φέτος άνεργους  και το 70 % των ανέργων είναι στον Δήμο Τρικκαίων.

Για τον αριθμό ωφελουμένων του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που είναι 2.620 δικαιούχοι (1.468 στα Τρίκαλα, 706 Ρομά και 446 στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων).

Ίσως, να θυμήθηκαν και την δημόσια επιστολή του κ. Παπαστεργίου το Πάσχα , που με μηδενικά κρούσματα, καλούσε τους τουρίστες να μην έρθουν στα Τρίκαλα και τώρα που η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ο ίδιος διοργανώνει φιέστες σαν αυτή ή την ποδηλατάδα του καλοκαιριού ή την πιο πρόσφατη ανάρτηση του  που μας καλούσε να περιορίσουμε τις συναθροίσεις.

Φέρθηκαν υπεύθυνα σε πλήρη αντίθεση με τους κρατούντες στον Δήμο Τρικκαίων που μετά από 50 ημέρες λειτουργίας των σχολείων ακόμη να τους εφοδιάσουν με τις μάσκες όπως έπρεπε.

Απέδειξαν ότι χόρτασαν γκλαμουριά και ζητούν λύσεις. Ζητούν θέσεις εργασίας. Ζητούν βιώσιμη κινητικότητα στην πράξη και όχι μια νέα πλατεία που να κοστίζει 3 εκ. ευρώ. Ζητούν ασφάλεια στις μετακινήσεις όταν κινούνται στο οδικό δίκτυο είτε στο πεζοδρόμιο.

Θέλουν ενσωμάτωση της ΣΕΦΦΑ στην τοπική κοινωνία και να θυμηθεί ο Δήμαρχος τις δηλώσεις για φοιτητικές εστίες στα Τρίκαλα.

Θέλουν θέσεις στάθμευσης και όχι έναν ακόμη εισπρακτικό μηχανισμό σαν αυτό που ετοιμάζεται με την ελεγχόμενη στάθμευση και θα στερήσει πάνω από 700.000 ευρώ  ετησίως από τις τσέπες των Τρικαλινών.

Δεν θέλουν πλημμυρισμένες εισόδους σχολείων. Δεν θέλουν χωριά χωρίς παιδικές χαρές. Δεν θέλουν κλειστούς τους αθλητικούς χώρους.  Δεν θέλουν διαλυμένο το ποδηλατοδρόμιο και το γυμναστήριο στις Καρυές.

Δεν θέλουν να ντρέπονται να λένε ότι είναι στο «Δίκτυο των Πόλεων με τα ποτάμια» και αυτά να θυμίζουν χαβούζες και οι κάτοικοι πέριξ αυτών να παλεύουν με τα κουνούπια το καλοκαίρι.

Οι Τρικαλινοί απέδειξαν ότι δεν είναι όχλος. Δεν είναι το κοπάδι που ακολουθεί τον τσοπάνη χωρίς κριτική σκέψη.

Φώναξαν ένα βροντερό παρών στο προσκλητήριο ορθής σκέψης.

Ευάγγελος Σαμαράς