Η Ελλάδα και οι …άλλες χώρες

Διάφορα έθνη έχουν επιβάλει διαφορετικούς τύπους περιορισμών στους εισερχόμενους πολίτες από Ιταλία. Για Ελλάδα υπάρχει η «θωράκιση».

Αυτές είναι οι χώρες που έχουν πάρει μέτρα.

Κροατία

Είναι μία από τις χώρες που λαμβάνει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα. Όλοι οι άνθρωποι από την Ιταλία θα υποβάλλονται σε ελέγχους σχετικά με τους τόπους καταγωγής, τον προορισμό και την διάρκεια παραμονής στο εθνικό έδαφος. Όλοι όσοι προέρχονται από ιταλικές περιφέρειες που κρίνονται ότι διατρέχουν κίνδυνο (Emilia Romagna, Λομβαρδία, Πιεμόντε και Βένετο) θα υποβληθούν σε υγειονομικούς ελέγχους. Τα άτομα με συμπτώματα γρίπης θα τοποθετηθούν μεμονωμένα στα κροατικά νοσοκομεία. Ενώ όσοι δεν έχουν συμπτώματα θα γίνουν δεκτοί στην Κροατία, αλλά για 14 ημέρες θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά σε υποχρεωτική επαλήθευση της υγείας τους από τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Ρουμανία

Υιοθετεί μέτρα ελέγχου, όπως στο σπίτι καραντίνα για 14 ημέρες για όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από περιοχές που επλήγησαν από την κινεζική ιό . Ακόμη και ασυμπτωματικοί Ιταλοί πολίτες, αλλά από τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από τη Λομβαρδία και το Βένετο, θα τοποθετηθούν αμέσως σε καραντίνα. Ενώ οι ταξιδιώτες από άλλες περιοχές στις δύο ιταλικές περιοχές θα ζητηθούν για εθελοντική απομόνωση στο σπίτι για 14 ημέρες από την άφιξή τους στο ρουμανικό έδαφος.

Ουκρανία

Έλεγχος θερμοκρασίας σώματος για όλους τους ανθρώπους από την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων

Ηνωμένο Βασίλειο

Έχει επιβάλει χθες την αυτο-απομόνωση για 14 ημέρες ως προληπτικό μέτρο για όλους εκείνους που έρχονται από τη βόρεια Ιταλία (για την ακρίβεια οι βρετανικές αρχές σκοπεύουν όλες τις περιοχές βόρεια της Πίζας, της Φλωρεντίας και Ρίμινι) και παρουσιάζουν συμπτώματα «Ακόμα μιας πιθανής μόλυνσης από κοροναϊό. Ταυτόχρονα, το Λονδίνο επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα και σε όσους δεν εμφανίζουν συμπτώματα, αλλά προέρχονται από περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο που είναι απομονωμένες από την ιταλική κυβέρνηση. Ωστόσο, η τελευταία περίπτωση, η οποία δεν πρέπει να συμβαίνει ακριβώς λόγω της απομόνωσης που έχει ήδη επιβληθεί στην Ιταλία.

Γαλλία

Ζήτησε την αυτο-απομόνωση για όσους πήγαν από τη Λομβαρδία και Βένετο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ακόμη και οι σπουδαστές που έχουν περάσει τις διακοπές τους στη Λομβαρδία ή στο Βένετο δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο πριν περάσουν μια περίοδο αυτοδιαμόλυνσης 14 ημερών.

Τσεχική Δημοκρατία

Ο αερολιμένας της Πράγας, έχει διατηρήσει μια ειδική πύλη με στοχοθετημένο έλεγχο και αυξημένα μέτρα υγιεινής για αφίξεις από την Ιταλία

Βουλγαρία

Η αεροπορική εταιρεία «Bulgarian Air» αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από το Μιλάνο μέχρι τις 27 Μαρτίου. Όλοι οι επιβάτες σε ακυρωμένες πτήσεις μπορούν ακόμα να ζητήσουν πλήρη επιστροφή των εισιτηρίων ή να αλλάξουν την ημερομηνία αναχώρησης χωρίς επιπλέον χρέωση. άλλα έθνη που λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα

Ρωσία

Κάλεσε τους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία «μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση» . Οι αρχές της Μόσχας είχαν ήδη συμβουλεύσει για ταξίδια στην Κίνα.

Ιράκ

Έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου για όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ιταλία . Αλλά το ίδιο το Ιράκ σηματοδότησε τις πρώτες περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον ιό, μόνο σήμερα 4 στην επαρχία Kirkuk.

Κουβέιτ

Έχει αποφασίσει να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς την Ιταλία. Ταυτόχρονα, απαγόρευσε σε όλους τους αλλοδαπούς που επισκέφθηκαν τη χώρα μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες να εισέλθουν στο Κουβέιτ και δεν θα εκδοθούν νέες θεωρήσεις. Η καραντίνα θα επιβληθεί σε όλους τους πολίτες του Κουβέιτ που επιστρέφουν από την Ιταλία.

Ιορδανία

Έχει επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε όλους τους ταξιδιώτες από την Ιταλία . Η ίδια αντιμετώπιση αποφασίστηκε για όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα, την Νότια Κορέα και το Ιράν. Αυτές είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από το Coronaιο .

Σεϋχέλλες

Έκλεισαν τα σύνορα στους Ιταλούς. Η κυβέρνηση του Αφρικανικού αρχιπελάγους απαγόρευσε επίσης σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες απευθείας πτήσεις προς τις Σεϋχέλλες να επιβιβάζονται σε επιβάτες που έχουν μεταβεί στην Ιταλία τις τελευταίες 14 ημέρες. Ακόμα και οι επιβάτες που φθάνουν δια θαλάσσης δεν θα μπορέσουν να κατέβουν στα νησιά εάν έχουν βρεθεί στην Ιταλία τις τελευταίες 14 ημέρες

Σαμόα

Όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται ή διαμετακομίζουν από την Ιταλία θα γίνουν δεκτοί στην εθνική επικράτεια μόνο εάν έχουν περάσει 14 ημέρες καραντίνας σε άλλη χώρα όπου δεν έχουν συμβεί περιστατικά κορωναϊού και έχουν ειδική ιατρική πιστοποίηση που αποκλείει τη μόλυνση . Η πιστοποίηση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις ημέρες

Μαυρίκιος

Η είσοδος απαγορεύεται στους ταξιδιώτες από τη Λομβαρδία, το Βένετο και την Εμίλια Ρομάνια L

Ινδία

Ανακοίνωσε σήμερα την δυνατότητα καραντίνας για 14 ημέρες σε όσους επιβάτες φθάνουν από την Ιταλία ή που έχουν επισκεφθεί την Ιταλία

Ελ Σαλβαδόρ

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για άτομα που ταξιδεύουν από την Ιταλία Καζακστάν και Κιργιζιστάν: Καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων για όσους φτάνουν από την Ιταλία. Οι εν λόγω ταξιδιώτες θα τοποθετηθούν σε στρατιωτικά κτίρια.

Ελλάδα

Άφησαν τα σύνορα ελεύθερα !!

 

Γιώργος Τσίγκας