Η απεργία πέτυχε

Οι Εκπαιδευτικοί είναι ήδη νικητές. Το πανεκπαιδευτικό κίνημα, μπαίνει μπροστά για την ανατροπή των πολιτικών που τσακίζουν την παιδεία και την εργασία.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε όλη την χώρα ξεπερνούν το 80% και σε πολλές περιπτώσεις και το 90%.

Η συμμετοχή στην απεργία σε πάνω από 85% στην Α/Βάθμια Εκπαίδευση στα Τρίκαλα , σε πάνω από 50% στην Β/Βάθμια και η συμμετοχή εκατοντάδων Εκπαιδευτικών και Αλληλέγγυων εργαζόμενων και ανέργων στην κινητοποίηση, σηματοδοτούν την μαζικότερη και μαχητικότερη  κινητοποίηση του κλάδου πάνω από 15 χρόνια.

Οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες πόλεις, η συνένωση της διαδήλωσης των Εκπαιδευτικών με αυτήν των μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα, δίνουν μαθήματα αγώνα, δίνουν ελπίδα για κλιμάκωση της μάχης.

Όσα έγιναν σήμερα είναι σημαντικά όχι μόνο για την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά για όλη την κοινωνία, για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο αγώνας στην εκπαίδευση είναι υπόθεση όλου του εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Είναι αγώνας για το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στο μέλλον του φθηνού ευέλικτου μισοκαταρτισμένου εργαζομένου-έρμαιο στα χέρια του κεφαλαίου.

Είναι αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου και την μετατροπή του σε σχολείο επιχείρηση.

Είναι αγώνας ενάντια στο τερατούργημα του «Νόμου Χατζηδάκη», που θέλει να βάλει στον «γύψο» κάθε αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων και να αφοπλίσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Τα Μέλη του ΝΑΡ, της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την χώρα δίνουν την μάχη σε κάθε Σχολείο, Πανεπιστήμιο και χώρο δουλειάς για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Κλιμάκωση του αγώνα τώρα. Με νέες απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις. Με ισχυροποίηση των ταξικών σωματείων. Με πανεργατική και παλλαϊκή στήριξη.

Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων