Για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές και την αλληλεγγύη στους πληγέντες

Τα Εργατικά Ταξικά Σωματεία των Τρικάλων συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.) για του πυρόπληκτους της χώρας μας ως μια πρώτη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στις δύσκολες ώρες που περνούν τις τελευταίες ημέρες.

Καλούμε τους συναδέρφους, κάθε απλό άνθρωπο της περιοχής μας να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους κατοίκους όλων των περιοχών που δοκιμάζονται  από την πύρινη λαίλαπα, στους πυροσβέστες, τους εργαζόμενους όλων των μηχανισμών που δίνουν την μάχη για την κατάσβεσή της.

Δεν είναι μοιραίο η χώρα μας να κατακαίγεται κάθε καλοκαίρι από πυρκαγιές, να απανθρακώνονται χιλιάδες στρέμματα δάσους, να χάνονται ζωές και σπίτια. Είναι απότοκο της έλλειψης ουσιαστικής πρόληψης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την γη και θυσιάζει αυτές τις ανάγκες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και των νέων κερδοφόρων επενδύσεων που σχεδιάζουν.

Για αυτό η οργή δεν μπορεί παρά να ξεχειλίζει όταν με τέτοιες τραγικές αφορμές, ερχόμαστε αντιμέτωποι ξανά και ξανά με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές στους αναγκαίους μηχανισμούς (πυροσβεστική κ.α), με την ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου με προτεραιότητα στους ανθρώπους, τις κατοικίες τους, στον φυσικό πλούτο.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που ετοιμάζονται νέοι πακτωλοί χρηματοδοτήσεων για «πράσινες μπίζνες» χωρίς να προβλέπεται δεκάρα τσακιστή για όλες αυτές τις ανάγκες.

Για αυτό είναι και πρόκληση, υποκρισία η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, να τα αποδίδει όλα αυτά στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και στην «ατομική ευθύνη» .

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχουν άλλη επιλογή από το  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τα Σωματεία , οι φορείς να μπουν μπροστά στην μάχη, στον αγώνα για να μην μείνει κανείς απροστάτευτος την επόμενη ημέρα.

Να απαιτήσουμε :

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα γραφεία των Σωματείων. Όποιος συνάδερφος θέλει να συνεισφέρει παρακαλείται να επικοινωνήσει με τα παρακάτω τηλέφωνα :

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ