Για την άρδευση χωραφιών της περιοχής Φαρκαδόνας

Οι αγρότες της περιοχής Φαρκαδόνας εξακολουθούν να ταλανίζονται από τα χρόνια  προβλήματα άρδευσης των χωραφιών τους. Θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα και να κλείσουν 3 θυροφράγματα σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες προκειμένου να επιτευχθεί συγκράτηση υδάτων που θα αξιοποιηθούν για την άρδευση των χωραφιών στην αμέσως επόμενη περίοδο.

Από πλευρά Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση ως προς την επίλυση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος και κυρίως πολύτιμο νερό.

Εμείς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα αυτά την Πέμπτη  30 Μάη και την ίδια μέρα παρεμβήκαμε τηλεφωνικά στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι το ζήτημα βαίνει προς επίλυση σε διάστημα 2 – 3 ημερών.

Σήμερα δεν έχει επιλυθεί τίποτα, οι αγρότες βλέπουν να χάνεται νερό που είναι απαραίτητο για την καλοκαιρινή περίοδο και που δεν μπορεί να ανακτηθεί.

Είναι αδιανόητο ότι το ζήτημα της άρδευσης των χωραφιών, σε περιοχές μάλιστα που χαρακτηρίζονται ποτιστικές, να παραμένει άλυτο πολλά χρόνια τώρα, καθώς το σύνολο των Δημοτικών Αρχών που εναλλάχτηκαν να έχουν αφήσει τους αγρότες της περιοχής μας παντελώς ακάλυπτους.

Σύμφωνα με τα πάγια αιτήματα που κατέθεσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι απαιτούνται επίσης συντήρηση των θυροφραγμάτων, αντικατάσταση κάποιων με μεγαλύτερα καθώς και την δημιουργία μεγαλύτερων αντλιοστασίων για τον ταχύ εμπλουτισμό των προς άρδευση υδάτων.

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια που θα επιλύσει το ζήτημα αυτό.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ