Για μια εβδομάδα και … «παραλία» στα Τρίκαλα

Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει καθημερινά (και) στα Τρίκαλα, θα γίνει για μια εβδομάδα στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

Η ασφαλής μετακίνηση στην πόλη που είναι το καθημερινό ζητούμενο , θα το βιώσουμε μέσα από δράσεις του Δήμου  με την συνεργασία των Διευθύνσεων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και ομάδων πολιτών.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιήθηκε η εκμάθηση κανόνων κίνησης ποδηλάτου σε παιδιά Γ’ και Δ΄ Τάξεων Δημοτικών Σχολείων της πόλης και στο τέλος των «μαθημάτων», δίνεται σε κάθε παιδί ως αναμνηστικό ένα «δίπλωμα» οδήγησης ποδηλάτου.

Στο «Μουσείο Τσιτσάνη», η εθελοντική ομάδα «Life Walkers» και το κέντρο «Αποκατάσταση», δημιούργησαν με τη συμβολή μαθητών της Γ΄ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων… χαρτογράφηση με μπαλόνια διαδρομής ως περιπατητικής για άτομα με χρόνια νοσήματα. Επελέγη η περιοχή πέριξ του «Μουσείου Τσιτσάνη» και οι μαθητές έλεγξαν τα σημεία που είναι προσβάσιμα καθώς και τα σημεία που χρήζουν παρεμβάσεων.

Με μπλε μπαλόνια οριοθετήθηκαν τα πρώτα, με κόκκινα τα δεύτερα και ακολούθησε συνέλευση των μαθητών στο υπαίθριο θεατράκι του Ληθαίου, όπου ακούστηκαν οι προτάσεις του.

Για σήμερα Τρίτη οι δράσεις περιλαμβάνουν:

8:30-13:00

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

10:00

Ζωγραφική στην άσφαλτο επί της οδού Αμαλίας, με διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με τη συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

10:00

Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

8:30-13:00

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

10:00

Διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών πρόσβασης στα 10ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία με τη συμμετοχή του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων.

Παροχή ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στη Δημοτική Αστυνομία και σε άλλες Δημοτικές Υπηρεσίες

10:00-13:00

Ποδόσφαιρο και άλλες αθλοπαιδιές επί ασφάλτου στην οδό Αμαλίας, με διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

8:30-13:00

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Διαδραστική σήμανση περιπατητικής διαδρομής με τη συμμετοχή μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος από την Κεντρική Γέφυρα της πόλης μέχρι τον Μύλο Ματσόπουλου.

10:00

Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

19:00

«Εργαστήρι Κίνησης και Βάδισης» σε συνεργασία με τους Lifewalkers και το Κέντρο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

8:30-13:00

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μαθήματα rafting με την Trekking Hellas.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή όλων των πολιτών.

Ασφαλής πρόσβαση στο Νηπιαγωγείο Φλαμουλίου με τη συμμετοχή
νηπιαγωγών, γονέων, παιδιών.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων Plus». Δίδυμα (τρίδυμα, τετράδυμα κ.ο.κ.) από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν την πρώτη πανελλήνια συνάντηση στα Τρίκαλα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Πάρκο του Αη Γιώργη. Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://twinsgreece.blogspot.com/

Πραγματοποίηση ταυτόχρονα ποδηλατάδας στις 10 το πρωί στον υπό κατασκευή ποδηλατόδρομο, από την Κεντρική Πλατεία στο Πάρκο του Αη Γιώργη, με εκδηλώσεις στο Πάρκο.
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στην οδό Αμαλίας, από την οδό Νέλσωνος έως την οδό Στρ. Σαράφη, από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Η διακοπή κυκλοφορίας υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Τρικκαίων, για τον έλεγχο των κυκλοφοριακών επιπτώσεων από τα προτεινόμενα μέτρα διαμόρφωσης πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας.

Παροχή δωρεάν δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων  στα σχολεία για Π.Κ.Α.

Παροχή δωρεάν δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, για τους πολίτες με το τρενάκι, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Τρικάλων και τερματισμό το πανηγύρι από 14 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, και από ώρα 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

dav

dav
dav

sdr
dav