Φύγε εσύ έλα εσύ…

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά την παραίτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θέμη Χειμάρα.

Για τον παραιτηθέντα Βουλευτή υπήρξε δημοσίευμα  στο οποίο καταγγέλθηκε «πλιάτσικο 400.000 ευρώ» με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί ότι ο «γαλάζιος» Βουλευτής εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από δημόσιους φορείς, όπως τους ΟΤΑ.

Ο Βουλευτής, δεν είχε αμφισβητήσει την καταγγελία, ισχυριζόμενος ότι ο βασικός κύκλος εργασιών και εσόδων της εταιρείας του προέρχεται από πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα ενώ επικαλέστηκε άγνοια του Νόμου για το ασυμβίβαστο της συνεργασίας της εταιρείας του με δημόσιους Οργανισμούς μετά την εκλογή του στην Βουλή και ότι από τα στοιχεία που έχει προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας και επειδή έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα του, παραδίδει την βουλευτική έδρα του.

Ο Βουλευτής, είχε τονίσει πως είχε αποχωρήσει πριν από την εκλογή του ως Βουλευτής από την εταιρεία «Smarts IKE», για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει για εικονική μεταβίβαση και μάλιστα τονίζει ότι η «Smarts IKE» μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς συνολικού ύψους 902.000 ευρώ.

«Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847 ευρώ, έχει συμπεριληφθεί στην δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020» προσθέτει στην απάντηση του ο κ. Χειμάρας.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναφέρονταν πως «Μέρα με την μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα.

Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.

Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσης;»

Την θέση του Βουλευτή, αναλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα της Ν.Δ. στο ψηφοδέλτιο Φθιώτιδας, Ελένη Μακρή, η οποία διατέλεσε Βουλευτής με τη ΝΔ την περίοδο 2012-2015.