Φορτωμένο με … κοκαΐνη

Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνελήφθη 63χρονος Έλληνας στο λιμάνι της Πάτρας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Πληροφοριών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα προαναφερόμενα στελέχη, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε ΙΧΦ αυτοκίνητο που επρόκειτο να ταξιδέψει με πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, βρέθηκαν στο χώρο φορτίου και εντός της καμπίνας του τράκτορα, 4 σακβουαγιάζ και 4 πλαστικές σακούλες, εντός των οποίων εντοπίστηκαν 100 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 105 κιλών και 63 γραμμαρίων.

Η εν λόγω ποσότητα αποτελεί την μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης η οποία έχει κατασχεθεί σε όχημα διακινούμενο από λιμένα της χώρας μας προς την αλλοδαπή και επρόκειτο να διοχετευθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η εκτιμώμενη αξία της κοκαΐνης, κυμαίνεται από 3.000.000 ευρώ ελάχιστη έως 5.100.000 ευρώ μέγιστη.

Κατασχέθηκαν η ποσότητα της κοκαΐνης, το όχημα, 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.