Φόρος τιμής στην Πιαλεία με τα 19α Τσαβαλιάρεια

 Η Πιαλεία για μία ακόμα χρονιά τίμησε τον Ήρωα της  Βασίλη Τσιαβαλιάρη  που πρώτος έπεσε για την Ελευθερία της Πατρίδας  τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 σε φυλάκιο  στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στον Ελληνοιταλικό πόλεμο.

Η εκδήλωση των 19ων Τσαβαλιαρείων, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ανδριάντα του Ήρωα, με διοργανωτές τον Δήμο Πύλης και την Τοπική Κοινότητα Πιαλείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Επιμνημόσυνη Δέηση που τελέστηκε στον χώρο του Μνημείου και ακολούθησε η παρουσίαση του πρώτου πολεμικού Ανακοινωθέντος του Έπους της 28ης Οκτωβρίου  1940 και ανεγνώσθη το  «Προσκλητήριο» των πεσόντων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από Εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού Τρικάλων.

Χαιρετισμό απεύθυναν, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος  και  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας.

Ακολούθησε η ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου της εκδήλωσης Νικολάου Παπαγεωργίου Στρατηγού ε. α.

Ακούστηκαν τραγούδια της εποχής  από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και έγινε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πιαλείας.

Η  εκδήλωση που πλαισίωναν ως τιμητικά Αγήματα η «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων» και η «Ομάδα ΄΄731΄΄», ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.