Φεύγουν από την λαϊκή τα … εσώρουχα

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του «κορωνοϊού», θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση προϊόντων στις λαϊκές αγορές τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

 «Προς το παρόν αφαιρούμε όλα τα είδη τα βιομηχανικά, τα πλαστικά, τα ρούχα. Ό,τι έχει σχέση όχι με φαγητό φεύγει, εκτός από τα χαρτικά. Παραμένουν τα χαρτικά και όλα τα τρόφιμα. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαϊκές αγορές -ρούχα, εσώρουχα κ.α», δήλωσε ο Υφυπουργός.

Συγκεκριμένα, στις λαϊκές θα πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.