Φαινόμενα όπως του Καστρακίου Καλαμπάκας εκκολάφθηκαν από την κυβερνητική πολιτική

Μόνο καταδικαστέα μπορεί να είναι φαινόμενα όπως αυτό της απειλής και προπηλακισμού ομάδας Ιατρών Πνευμονολόγων από ιδιοκτήτη ταβέρνας στο Καστράκι Καλαμπάκας, με αφορμή την παρατήρησή τους για έλλειψη μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού (πιστοποιητικά εμβολιασμού) στο κατάστημα .

Τέτοια φαινόμενα «ανθίζουν και φουντώνουν» στο έδαφος που καλλιέργησε η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας,  η οποία είχε οδηγό τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων και όχι την προστασία της υγείας του λαού.

Η Κυβέρνηση έκοβε, έραβε και έκανε κουρέλι τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στις μεταφορές, στον τουρισμό κ.α

Η Κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε την δουλειά της αποσάθρωσης, απαξίωσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας που έκαναν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, με όποιο πρόσημο και αν αυτοπροσδιορίζονταν.

Άφησε αθωράκιστο το σύστημα υγείας, συνεχίζει στην τακτική του «βλέπουμε και κάνουμε», του «μπαλώματος», αρνήθηκε να επιτάξει κλίνες ΜΕΘ σε μεγάλες ιδιωτικές μονάδες, την ώρα που ασθενείς πέθαιναν στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων, για να μην θίξει τα κέρδη των Κλινικαρχών.

Η Κυβέρνηση έκανε αποκλειστικότητα την ατομική ευθύνη, αφήνοντας τον λαό στο έλεος της πανδημίας, αρνούμενη να αναλάβει την δική της συλλογική κρατική ευθύνη.

Τέτοια φαινόμενα έχουν σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής που από την μια μετέτρεψε τον αναγκαίο εμβολιασμό σε μέσο εκβιασμού και εμπέδωσης της ατομικής ευθύνης, ενώ από την άλλη αρνείται πεισματικά να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, αφήνοντας την επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση του λαού στα χέρια των παχυλά και κρατικά επιδοτούμενων μεγαλοκαναλαρχών.

Τέτοια φαινόμενα έχουν εκκολαφτεί από την κυβερνητική πολιτική που χρησιμοποίησε  ένα όπλο της επιστήμης, το εμβόλιο, για να διαιρέσει τον λαό και να επιλέξει ένα βολικό αντίπαλο, τους λεγόμενους «αντιεμβολιαστές», έτσι ώστε να αποπροσανατολίσει από τις δικές της κρατικές ευθύνες, να εκβιάζει με την ατομική ευθύνη τον λαό και να συνεχίζει να περνά με λιγότερα εμπόδια την πολιτική της.

Εδώ και 20 μήνες λέμε: Με ατομική ευθύνη δεν βγάζεις πανδημία,  όπως με εκβιασμούς και χρυσοπληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες δεν κατορθώνεις καθολικό εμβολιασμό.

Είναι οφθαλμοφανής πλέον η διαχρονική εγκληματική αποψίλωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από όλες τις Κυβερνήσεις και η έλλειψη του οικογενειακού Γιατρού ο οποίος είναι το σημείο αναφοράς. Για να ενημερώσει τον πληθυσμό ευθύνης του με αυστηρά προσωποποιημένη επιμόρφωσης, για να λυθούν απορίες και φοβίες σε χώρους δουλειάς και το δικαίωμα να γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό το φάρμακο που θα του χορηγηθεί, να συνδέεται με κέντρο ελέγχου για την παρακολούθηση της πορείας των εμβολιασμένων.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις, έκτακτη χρηματοδότηση και επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων.

Όσον αφορά τα σχέδια της, για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας (νέο ΕΣΥ) και τις τροπολογίες που ανακυκλώνουν το ήδη μειωμένο υγειονομικό προσωπικό, άμεσα να μπουν στην άκρη, γιατί είναι η συνέχεια της πολιτικής που μας έφερε ως εδώ και η εφαρμογή τους αποτελεί πλέον συνειδητό έγκλημα.

Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ