Ευχαριστούμε τον Χαρδαλιά που μας επιβεβαίωσε

Ως επιβεβαίωση της καταγγελίας της για κυβερνητική εντολή να αποκρύπτονται τα κρούσματα «κορωναϊού» στις τουριστικές περιοχές, θεωρεί η ΟΕΝΓΕ την απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά .

Αναρτώντας τη σχετική δήλωση του κ. Χαρδαλιά ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Γιώργος Παπανικολάου έγραψε σχετικά:

«Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο Χαρδαλιά που σήμερα επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα αναφέρονται στην χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ».

Ο κ. Χαρδαλιάς, νωρίτερα κατά την ενημέρωση με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί, γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής. Στην διαδικασία διαχείρισης της νόσου παίζουν ρόλο τα χωροταξικά στοιχεία. Αποκλειστικό στοιχείο είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Η φημολογία αδήλωτων κρουσμάτων στα νησιά αυτά είναι αστήρικτη. Δηλώνονται υποχρεωτικά στο σύστημα. Στην Πάρο και στην Αντίπαρο δεν υπάρχει λόγος πανικού, είναι όλα απομονωμένα μαζί με το στενό τους περιβάλλον.

Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Δεν χρειάζεται κανείς να δημιουργεί πανικό. Σε κάθε γωνιά η Πολιτική Προστασία έχει εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα».