Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οχήματα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, εξιχνιάστηκαν άμεσα 6 κλοπές από οχήματα (2 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν στην περιοχή του κέντρου της πόλης της Λάρισας.

Συνελήφθη στην Λάρισα από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ επιπλέον, κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλες διατάξεις.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, ενώ κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατσαβίδι, φακός, λειτουργικός ασύρματος συντονισμένος στις συχνότητες του Κέντρου Διαβιβάσεων «100» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, το χρηματικό ποσό των 23,5 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από  τις αρχές του τρέχοντος μήνα, οργανώθηκαν μεταξύ τους, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, ενεργώντας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν για την διάρρηξη των οχημάτων, οι δράστες είτε έσπαγαν τα τζάμια τους είτε τραβούσαν τις πόρτες, παραβιάζοντάς τες.

Όπως εξακριβώθηκε, κατά τις πρώτες πρωινές χθες στο κέντρο της πόλης και σε συνοικία περιμετρικά αυτού, ο συλληφθείς, από κοινού με 2 άγνωστους συνεργούς του, διέπραξαν 6 κλοπές (2 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα), από 3 ταξί και 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα, από τα οποία αφαίρεσαν ζευγάρι γυαλιών ηλίου, κινητό τηλέφωνο και κερματοθήκη που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ο συλληφθείς μετέβη με το προαναφερόμενο όχημα στην Πτολεμαΐδα, όπου με 3 άγνωστους συνεργούς του διέπραξαν ακόμη 4 κλοπές από ταξί, σπάζοντας τα τζάμια τους, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και διάφορα αντικείμενα.

Το ανωτέρω όχημα που οδηγούσε ο δράστης κατασχέθηκε.