Εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, 16 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων.

Συνελήφθησαν στους Σοφάδες από Αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 2 άτομα.

Σε βάρος του ενός συλληφθέντος, καθώς επίσης και ενός ακόμη συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου ταυτοποιήθηκαν, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ενώ σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντος για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε, τις πρώτες πρωινές της 13ης Δεκεμβρίου στους Σοφάδες, ο ένας συλληφθείς, μαζί με τον ταυτοποιημένο συνεργό του, αφαίρεσαν τηλεόραση από οικία, την οποία στην συνέχεια πούλησαν στον δεύτερο συλληφθέντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 30 ευρώ. Η αφαιρεθείσα τηλεόραση κατασχέθηκε.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 24 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου, ο ένας συλληφθείς, μαζί με τον ταυτοποιημένο συνεργό του, χρησιμοποιώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης, διέπραξαν ακόμη 15 περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων, από τις οποίες 4 σε οικίες, 6 σε αποθήκες εντός οικοπέδων και κτημάτων, σε μία από τις οποίες τραυμάτισαν δεσποζόμενο σκύλο, 1 σε καφενείο, 2 από ΙΧΕ αυτοκίνητα, 1 από ΙΧΦ αυτοκίνητο του Δήμου Σοφάδων και 1 από οικόπεδο.

Κατά την διάπραξη των προαναφερόμενων κλοπών αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, γεωργικά μηχανήματα, ηλεκτρικά και γεωργικά εργαλεία (αλυσοπρίονο, τρυπάνι κ.α.), μπαταρίες μηχανημάτων, χρηματικό ποσό, ενώ σε μερικές περιπτώσεις προκάλεσαν και φθορές.