Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας 14 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Λάρισας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων, ηλικίας 32, 26 και 16 ετών, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι 3 δράστες, τα ξημερώματα της 13ης  Νοεμβρίου, διέρρηξαν επιχείρηση στην περιοχή της Λάρισας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρό δίσκο, laser μετρητή απόστασης, κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ και χρεωστική κάρτα ανάληψης μετρητών, με την όποια στην συνέχεια προέβησαν σε αγορές προϊόντων, συνολικής αξίας 144 ευρώ.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι,  ο 26χρονος μαζί με τον 16χρονο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου, διέπραξαν επιπλέον 13 διαρρήξεις-κλοπές, τελεσθείσες και σε απόπειρα, και συγκεκριμένα 9 σε επιχειρήσεις, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους και 4 σε οχήματα, κατά τις οποίες αποκόμισαν χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των 2 δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σκληρός δίσκος, φορτιστής μπαταριών, 2 μουσικά όργανα, ζευγάρι γάντια και 96 πακέτα τσιγάρων, ενώ από την κατοχή του 26χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Μέρος των κατασχεμένων αντικειμένων αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και αποδόθηκαν νομότυπα.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τον εντοπισμό τυχόν αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.