Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 12 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων από οικίες σε περιοχές του Νομού Λάρισας, από τις οποίες 11 τετελεσμένες και 1 σε απόπειρα.

Συνελήφθησαν 2 Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και, επιπλέον, σε βάρος του 1 και για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 6 Νοεμβρίου 2020 έως 16 Φεβρουαρίου 2021, οι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, μετέβαιναν σε οικίες σε διάφορες περιοχές του Νομού Λάρισας, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, αφαιρώντας κοσμήματα, χρηματικά ποσά κ.α.

Σε έρευνες στις οικίες των δραστών, στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα στο ΙΧΕ αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους τους, διαρρηκτικά εργαλεία και σύνεργα (σφυρί, λοστός, γάντια κ.α.), τηλεόραση, 2 κινητά τηλέφωνα και 13 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Κατασχέθηκε, επίσης, και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Ερευνάται από τις Αρχές, η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.