Εξιχνίαση ληστειών

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ληστείας (2 τετελεσμένες και 1 σε απόπειρα) που διαπράχθηκαν στον Βόλο.

Ο δράστης των ληστειών, Έλληνας, συνελήφθη στον Βόλο στα όρια του αυτοφώρου από Αστυνομικούς για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο δράστης, κατά το τελευταίο 4μηνο περίπου, διέπραξε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις στον Βόλο:

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), φορτιστής tazer, σπρέι πιπεριού, 2 κυνηγετικά μαχαίρια με τις θήκες τους, τσεκούρι, απομίμηση χειροβομβίδας, ζώνη μέσης με προσαρμοσμένες 4 αυτοσχέδιες κατασκευές συνδεδεμένες μεταξύ τους με καλωδίωση, η μία εκ των οποίων με διακόπτη, που προσομοιάζουν με εκρηκτικούς μηχανισμούς, 3 αυτοσχέδιες κατασκευές, από τις οποίες η μία έφερε διακόπτη και οι οποίες προσομοίαζαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς, ολοπρόσωπη κουκούλα, σκούφος και καπέλο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ρουχισμός (μπουφάν κ.α.) που φορούσε ο δράστης κατά την διάπραξη των ληστειών, καθώς και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του.