Εξιχνίαση ληστειών

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες (2 τετελεσμένες και 1 απόπειρα), που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθη, στην Λάρισα, από Αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές το απόγευμα στην Λάρισα, ο δράστης, φορώντας κράνος, μετέβη σε περίπτερο και με την απειλή πιστολιού, απαίτησε από την υπάλληλο να του παραδώσει τα χρήματα από το ταμείο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του, ενώ ακολούθως, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχε σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι αερίου (με αμπούλα), μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, 2 φυσίγγια, άδεια γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου, κράνος μηχανής, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης (2 μπλούζες, βερμούδα, μπουφάν με κουκούλα και 2 ζευγάρια παπούτσια).

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο δράστης, στις 9 Ιανουαρίου το βράδυ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη σε άλλο περίπτερο της πόλης και υπό την απειλή πιστολιού, εξανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή, ύψους 1.000 ευρώ και στις 19 Ιανουαρίου το απόγευμα, από κοινού με άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό του, εισήλθαν σε μίνι μάρκετ στην Λάρισα και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 361 ευρώ, από τις εισπράξεις του καταστήματος.