Εξιχνίαση κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, 13 κλοπές από οικίες στο κέντρο της Λάρισας και περιμετρικά αυτού, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων και 1 αγνώστου, μέχρι στιγμής συνεργού τους, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Μαϊου έως 26 Αυγούστου 2020, καθώς και στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες μεσημβρινές και απογευματινές ώρες εντόπιζαν και κατόπτευαν κεντρικές πολυκατοικίες, στις οποίες μετέβαιναν με 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, διαρρηγνύοντας ως επί το πλείστον διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου κυρίως βραδινές προς πρώτες πρωινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές (11 τετελεσμένες και 2 απόπειρες), ενώ οι δράστες αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 214.200 ευρώ και 19.000 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών, φο- μπιζού κ.α.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουνίου  στο κέντρο της Λάρισας, οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο ταυτοποιημένους δράστες μαζί με ένα ακόμη άγνωστο άτομο, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο τράπηκαν σε φυγή, πετώντας ζευγάρι κάλτσες και ζευγάρι γάντια, ωστόσο ο ταυτοποιηθείς δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.