Εξιχνίαση κλοπής από συνεργείο αυτοκινήτων

Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων και ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους, για κλοπή από συνεργείο αυτοκινήτων που διαπράχθηκε στις 22 Αυγούστου στην Καρδίτσα.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθη στην Καρδίτσα, από Αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, Έλληνας, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 22 Αυγούστου το πρωί στην Καρδίτσα, οι δράστες διέρρηξαν συνεργείο αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας Έλληνα και αφαίρεσαν 2 σασμάν και 3 μπαταρίες αυτοκινήτων.

Στην συνέχεια, την επόμενη ημέρα το πρωί, ο άγνωστος συνεργός τους μετέβη σε επιχείρηση ανακύκλωσης και εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap) στην Καρδίτσα, όπου πούλησε στον Έλληνα ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τα αφαιρεθέντα εξαρτήματα αυτοκινήτων, καθώς και ακόμη 1 σασμάν αυτοκινήτου.

Τα προαναφερόμενα αντικείμενα που βρέθηκαν στην εν λόγω επιχείρηση κατασχέθηκαν, ενώ ακολούθως, τα αφαιρεθέντα από το συνεργείο, 2 σασμάν και 3 μπαταρίες αυτοκινήτων, αποδόθηκαν στον νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ για το 3ο σασμάν αυτοκινήτου διερευνάται η προέλευσή του.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη, ενώ επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, στερείται άδειας λειτουργίας της επιχείρησης από την αρμόδια Αρχή.