Εξετάσεις πριν τις …διακοπές

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, πέφτει η αυλαία της φετινής σχολής στα Λύκεια και την  Δευτέρα 23 Μαΐου, ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης και ως την Τρίτη 31 Μαΐου της Γ΄ Τάξης.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα διεξαχθούν φέτος νωρίτερα από πέρυσι και συγκεκριμένα για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων από 3 έως 10 Ιουνίου ( πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία) και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ από 2 έως 17 Ιουνίου (πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά) με τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα να διεξάγονται από 18 έως 30 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ΑΕΙ, για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Διατηρείται το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) και η δυνατότητα κατάθεσης 2 μηχανογραφικών, ένα για ΑΕΙ και ένα για ΙΕΚ.

Η σχολική χρονιά στα Γυμνάσια, θα λήξει στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από 1 έως 15 Ιουνίου.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ολοκληρώσουν την σχολική χρονιά στις 15 Ιουνίου.

Την Τετάρτη18 Μαΐου, θα γίνει η πρεμιέρα των εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα (PISA) στην Νεοελληνική Γλώσσα και των Μαθηματικά για μαθητές της ΣΤ’ τάξης 600 Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης 600 Γυμνασίων με τις εξετάσεις να είναι υποχρεωτικές αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.