Εξελίσσεται σε φονική η «Μήδεια» και αναλαμβάνει ο …στρατός

Δύσκολες ώρες βιώνουν Αττική και Εύβοια από το πέρασμα της «Μήδειας» που έχει αφήσει χωρίς ηλεκτροδότηση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την πτώση δέντρων, που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Η επέλαση της κακοκαιρίας ήδη έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής 3 νεκρούς, οι 2 εξ’ αυτών με αναπνευστικά προβλήματα, βρήκαν τον θάνατο καθώς η διακοπή του ρεύματος δεν τους επέτρεψε να κάνουν χρήση των βοηθητικών συσκευών οξυγόνου.

Νεκρός εντοπίστηκε 80χρονος μέσα στο σπίτι του κοντά στο Προκόπι Εύβοιας.

Επίσης,  νεκρός είναι 75χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, Νεκρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων, 56χρονος που είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του, στο Καμινάκι στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου είχε πάει να ταΐσει τα πρόβατά του.

Στην «μάχη» για να επανέλθει το ρεύμα πέφτουν και οι ένοπλες δυνάμεις μετά από σύσκεψη στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι «γίνεται ότι είναι δυνατόν για να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης».