Εξάρθρωση στην Λάρισα 2 εγκληματικών ομάδων

Εξακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, η δράση 2 εγκληματικών ομάδων, τα Μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Λάρισας, από Αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν 11 άτομα Μέλη των εγκληματικών ομάδων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Μαϊου έως χθες 25 Σεπτεμβρίου, οι 2 εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, την αποθήκευση και την περαιτέρω διάθεση καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Λάρισας, χωρίς να καταβάλλουν τις απαιτούμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκομίζοντας κατά αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διέθεσαν προς πώληση 55.000 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και 2.600 συσκευασίες αφορολόγητου καπνού, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 95.500 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.310 πακέτα τσιγάρων και 512 συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των 9.470 ευρώ.

Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν 7 ΙΧΕ αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.