Εξάρθρωση σπείρας δουλεμπόρων

Συνελήφθησαν στον Νομό Καβάλας από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με την συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, 4 Μέλη σπείρας, τα οποία προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 9 μη νόμιμους μετανάστες.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των Αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τους δράστες, σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης, να επιβιβάζουν τους μετανάστες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Ακολούθως, ο ένας από τους διακινητές, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, τους μετέφερε στην ενδοχώρα, ενώ οι άλλοι 3 δράστες, επιβαίνοντες σε 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι το 1 όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκε ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας των Βουλγάρικων Αρχών, οι οποίες είναι καταχωρημένες ως κλεμμένες.

Ένας από τους διακινητές έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και ότι ο ένας οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν 3 ΙΧΕ αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, πινακίδες κυκλοφορίας και χρηματικά ποσά.