Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς στην Καρδίτσα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς μετά από πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση τα Μέλη της οποίας εισήγαγαν στην Ελλάδα και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λαγκαδά και Καρδίτσας, συνελήφθησαν 17 Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, ηλικίας από 20 έως 58 χρονών.

Πρόκειται για 14 Έλληνες, Ελληνίδα και 2 Αλλοδαπούς άνδρες, ενώ στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 Έλληνες εκ των οποίων οι 2 ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και 2 Αλλοδαποί, που είχαν ενεργό ρόλο στην εγκληματική ομάδα.

Τα Μέλη της οργάνωσης έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες.

Τα αρχηγικά Μέλη φρόντιζαν για την προμήθεια των ναρκωτικών, την ασφαλή μεταφορά τους και την περαιτέρω διάθεση τους στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία στην συνέχεια πουλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, το κύκλωμα είχε οργανώσει στα τέλη Νοεμβρίου την εισαγωγή στην Ελλάδα, ποσότητας χασίς που ξεπερνούσε τα 49 κιλά.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης την στιγμή που τα μεταφόρτωναν 2 από τους παραπάνω Έλληνες που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, με την συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, περισσότερα από 3 κιλά χασίς, ποσότητες κοκαΐνης, πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, 6 ζυγαριές ακριβείας, περισσότερα από 4.500 ευρώ, 4 οχήματα, 36 κινητά τηλέφωνα και ταυτότητα Βουλγαρικών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ για παράνομη διακίνηση Μεταναστών.