Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Βόλου, συνελήφθησαν 6 άτομα ως Μέλη οργάνωσης, εκ των οποίων 3 Αλλοδαποί, 2 Έλληνες άνδρες και 1 Ελληνίδα, ενώ αναζητείται 1 ακόμη Αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των Μελών και με διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και χασίς, τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου στην περιοχή του Βόλου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 96 συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 361,25 γραμμαρίων, 3 συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 848,66 γραμμαρίων, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 8.680 ευρώ και 90 λιρών Ηνωμένου Βασιλείου σε χαρτονομίσματα και 8 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.