Έβγαλε «λαβράκι» η Αστυνομία

Περισσότερα από 104 κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από 828.000 ευρώ και η αποδόμηση ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας ακόμα σημαντικής επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.

Στο πλαίσιο μιας καλά οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 3 Αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Προηγήθηκαν εκτεταμένες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και αστυνομικές ενέργειες επιτήρησης που οδήγησαν στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα εξακριβώθηκε η εγκληματική τους δράση και κατάφεραν οι Αστυνομικοί  να εντοπίσουν διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα Μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με την διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα  5 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 114,7 γραμμαρίων σε 102 συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους. Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν, το χρηματικό ποσό των 828.565 ευρώ, 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2 θερμοσυγκολλητές, 3 φορητοί ασύρματοι, 4 συσκευές γεωντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, συσκευή αναπαραγωγής ήχου, 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2 ταινίες περιτυλίγματος, πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και κλειδιά οικιών και «καβάτζας».