Ετοιμάζουν …κομάντο

Εκπαίδευση σε θέματα Πολιτικής Άμυνας και εκτάκτων αναγκών στο Δημαρχείο Πύλης, πραγματοποιήθηκε και φέτος με αμείωτο ενδιαφέρον στο Δημαρχείο Πύλης, με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης.

Την εκπαίδευση και παρουσίαση έκανε ο Ανθυπαστυνόμος του Αστυνομικού Τμήματος Μιχαήλ Μάστορας.

Οι εκπαιδευόμενοι από τα δημοτικά διαμερίσματα Πύλης, Αγίου Βησσαρίωνα, Γόμφων, Παλαιομοναστήρου, Πηγής, Λιλή, Πιαλείας, Φιλύρας, Παραποτάμου, Βαλομανδρίου, Φήκης, Μουριάς, Κοτρωνίου, Λυγαριάς, Δροσερού και Ροπωτού, συμμετείχαν σε ενημέρωση που προέβλεπε εκπαίδευση προσωπικού άμαχου πληθυσμού, καθώς και εκπαίδευση  προσωπικού  τοπικών μονάδων Πολιτικής Άμυνας.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης περιελάμβανε:

Την θεωρητική και  πρακτική εκπαίδευση σε θέματα πυρόσβεσης την πραγματοποίησε ο Υποπυραγός  Κων/νος Αυγέρης, ενώ την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Πύλης πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Κέντρου Μιχάλης Βενιζέλος.

Οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας, εμπεδώνοντας ότι η Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά και σε καιρό ειρήνης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα.

Επίσης οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.