Έσφιξε ο κλοιός για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας

Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας, πλην Σκύρου, εντάσσονται από αύριο το πρωί στο επίπεδο πολύ αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι Δήμοι Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Θήρας και Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την Α/Βάθμια και την Β/Βάθμια Εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με εξαίρεση την Α/Βάθμια Εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» περιοχές δηλαδή, τίθενται από αύριο 13 έως τις 22 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και οι Δήμοι Καλυμνίων και Καρπάθου.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο», βρίσκονται από αύριο 13 έως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι Δήμοι, Εορδαίας Κοζάνης, Θηβαίων, Τανάγρας Βοιωτίας, Σπάρτης, Πύδνας-Κολινδρού Πιερίας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας, Τεμπών, Καλυμνίων και Καρπάθου και οι Περιφερειακές Ενότητες, Ζακύνθου και Ρεθύμνου

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί και η περιοχή από την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες» περιοχές.

Δίνεται παράταση των μέτρων, κατά 1 εβδομάδα για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, έως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις 2 αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιϊκού φορτίου.