Έργο αναβάθμισης της Πύλης Τρικάλων

Τελέστηκε παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η θεμελίωση για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Πύλης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό δαπάνης 1.163.664,40 ευρώ πλέον ΦΠΑ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε και ο κ. Σκρέκας, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Πύλης, η επέκταση του ποδηλατόδρομου που θα διασχίζει όλη την πόλη και η αξιοποίηση της παρόχθειας περιοχής του Πορταϊκού, είναι 3 από τα έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, κάλεσε τον εργολάβο να … «τρέξει» τις εργασίες και να παραδώσει το έργο πριν τους 12 μήνες αποπεράτωσης που αναφέρει η σύμβαση.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατασκευής και λειτουργία εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού με ένα παράλληλο δίκτυο λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Ενέργειας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Με την ολοκλήρωσή τους, πλέον θα μιλάμε για μια αγνώριστη περιοχή».