Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με «πράσινο φως» από τους Λοιμωξιολόγους

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε ομόφωνα για την επανέναρξη αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων στον αθλητισμό.

Ύστερα από περίπου 4 μήνες θα επιτραπεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων Α1 μπάσκετ Γυναικών, Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών και Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στη διεξαγωγή αγώνων εκτός Νομού.

Επίσης, στις προπονήσεις μπορούν να επιστρέψουν οι ομάδες ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ Εθνικής Γυναικών, της Α2 μπάσκετ Ανδρών και της Α΄ εθνικής ποδοσφαίρου σάλας Ανδρών, υπό την προϋπόθεση της διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

«Πράσινο φως» δόθηκε και για την έναρξη λειτουργίας 7 χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε Σωματεία χιονοδρομίας με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία, ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Επιπλέον μετά τα ανοιχτά κολυμβητήρια, , ανοίγουν και τα κλειστά για αθλητές Σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο, υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και για θεραπευτική κολύμβηση.

Για την λειτουργία των κλειστών κολυμβητηρίων προβλέπεται ένα άτομο ανά 30 μ2 κολυμβητικής δεξαμενής και διενέργεια εβδομαδιαίων τεστ, ενώ τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά.