Επιστρέφουν οι …παρελάσεις

Με …παρέλαση θα τιμηθεί η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και στα Τρίκαλα σε ένα σκηνικό της …μετα-covid εποχής.

Την παραμονή της Επετείου, θα υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών και κατοικιών από τις 8 το πρωί μέχρι την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου,

φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022 και ομιλίες στα Σχολεία της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης για την ιστορική σημασία της Εθνικής Επετείου.

Στις 11 το πρωί, θα τελεστεί κατάθεση στεφάνων της μαθητιώσας νεολαίας στο Μνημείο Ηρώων στην ΣΜΥ.

Ανήμερα της Επετείου, θα υπάρξει το πρωί, έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων από Άγημα της ΣΜΥ και στις 10:30 το πρωί, θα τελεστεί η επίσημη Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στις 11 το πρωί, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην ΣΜΥ.

Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης και Τμήματος της ΣΜΥ.

Λογικά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, θα είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Δοξολογίες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους του Νομού.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.