Επιστρέφουν μάσκα στα … super markets και …Χαρδαλιάς

Υποχρεωτική είναι από σήμερα Σάββατο, η χρήση μάσκας στα super markets τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές, κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης ως προϊόν απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19.

Το παραπάνω μέτρο έρχεται μετά από την ανησυχία που επικρατεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και μετά από σχετική εισήγηση των Ειδικών.

Επίσης από την ερχόμενη Τρίτη επιστρέφει και η ενημέρωση του κοινού από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ενημέρωση που αρχικά θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Χθες, υπήρξαν άλλα 28 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα με τα 12 να εντοπίζονται κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και άλλα 4 να είναι «εισαγόμενα» που προσήλθαν από άτομα που αυτοβούλως πήγαν για έλεγχο, 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 12 ασθενείς και οι θάνατοι ανέρχονται σε 194 με 131 άνδρες και 63 γυναίκες και με μέσο όρο ηλικίας τον θανόντων τα 76 έτη με το 95,9% των θανόντων να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.