Επιστολή-καταγγελία προς τα …κεντρικά

Επιστολή από 44 Μέλη του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) εστάλη από τα Τρίκαλα προς τον Ανδρέα Μαμαντόπουλου Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ.

Στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής:

«Το τμήμα Τρικάλων του ΕΕΣ όπως και αρκετά άλλα, είναι από τα αξιόλογα της χώρας μας και επανειλημμένα τιμήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ ενώ το 1999 πήρε το Α’ Βραβείο Εθελοντικής προσφοράς Πανελληνίως.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία. Οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε ανθρώπους που ασχολήθηκαν συστηματικά με το τμήμα και χωρίς υπερβολή στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται μπροστά σε μια νέα εποχή. Σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού θα πραγματοποιείτο την 17η Φεβρουαρίου, Γενική Συνέλευση Μελών για την διεξαγωγή εκλογών.

Για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ξεκίνησε και στο Τμήμα μας η εγγραφή νέων Μελών. Αρκετοί εθελοντές εγγραφήκαμε στον κατάλογο Μελών του ΕΕΣ. Υπήρχαν και Εθελοντές που επιθυμούσαν να συμμετέχουν ως Μέλη-εάν εκλεγούν-στο νέο Δ.Σ. του Τμήματος. Στα γραφεία του τμήματος εκτός αυτών που με χαρά και ενθουσιασμό ερχότανε να γίνουν Μέλη, υπήρχαν και άτομα που το κάθε ένα είχε 20, 50, 70 κ.λ.π. ομαδικές αιτήσεις για εγγραφή μελών.

Ο Ερυθρός Σταυρός δεν είναι όχημα κανενός και θα υπερασπιστούμε το κύρος και την ιστορία του Τμήματος μας. Δεν αποτιμώνται όλα με οικονομικά μεγέθη, και δεν κατευθύνονται όλα από τους νόμους της αγοράς.

Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε για την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη κατ’ αυτόν τον τρόπο εγγραφή Μελών.

Ελπίζουμε το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΕΣ αλλά και του Περιφερειακού Τμήματος μας, να στηρίζεται από αξιόλογα άτομα που με ευσυνειδησία, ζήλο και αξιοπρέπεια θα εργαστούν κάτω από την σημαία του ΕΕΣ για τον Συνάνθρωπο και τις αρχές του ΕΕΣ.

Με το πνεύμα αυτό όλο εμείς οι Εθελοντές, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να υπηρετούμε τους ανθρωπιστικούς σκοπούς και τους υψηλούς κοινωνικούς στόχους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».