Επιμένει ο …χειμώνας στην Θεσσαλία

Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας – ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ με  ισχύ από σήμερα Κυριακή το οποίο αφορά και την Θεσσαλία, με πρόβλεψη για   διατήρηση του πολύ κρύου καιρού και ένταση των χιονοπτώσεων τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Τετάρτη στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά.

Θα διατηρηθεί ο πολύ κρύος καιρός με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο, ενώ η επιδείνωση αφορά την ένταση των χιονοπτώσεων στην ανατολική χώρα την ερχόμενη Τρίτη στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Αναλυτικά για την Θεσσαλία:

Σήμερα  Κυριακή και αύριο Δευτέρα, χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μέτριας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα.

Την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές.

Την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.