Επέμβαση της Εισαγγελίας μετά την επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή την επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία καταγγέλλουν σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, καθώς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ακόμα και σε μικρά παιδιά η ηλικία κάποιων εκ των οποίων δεν ξεπερνούσε τα 5 χρόνια από προπονητές.

Στην επιστολή, περιγράφουν κατάσταση που έφτανε στον εξευτελισμό και τα βασανιστήρια από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι σκοπό είχαν να διδάξουν στα παιδιά την ευγενή άμιλλα, τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Η καταγραφή των αθλητών που έκαναν την καταγγελία ξεκινά από το 1985.

Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο για «σύστημα» και όχι για μεμονωμένα περιστατικά, υπογραμμίζοντας ότι οι προπονητές δρούσαν με απόλυτη εξουσία στους νεαρούς αθλητές, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Με αφορμή τις σοβαρότατες καταγγελίες, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώ θα ζητήσει συνάντηση με τους καταγγέλλοντες.