Επεισοδιακή σύλληψη εμπόρων ηρωίνης στον Τύρναβο

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ηρωίνης.

Συνελήφθησαν στον Τύρναβο Λάρισας, 4 Έλληνες (3 άνδρες και γυναίκα) και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και σταχυολόγηση στοιχείων από τους Αστυνομικούς σχετικά με συστηματική, οργανωμένη και από κοινού διακίνηση ηρωίνης από τους δράστες, πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, συντονισμένη επιχείρηση από Αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου.

Κατά την ακινητοποίηση των δραστών, σημειώθηκε σωματική πάλη, κατά την οποία 2 από τους Αστυνομικούς δέχτηκαν λακτίσματα και χτυπήματα με πέτρες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και βοηθητικούς χώρους αυτών, σε 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα, καθώς στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 49 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 43,9 γραμμαρίων, 35 ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, το χρηματικό ποσό των 7.870 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα 2 προαναφερόμενα οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.